OM

TURID SKJELTEN:
IMG_7783_Turid syngerJeg liker ikke å snakke om meg selv i 3.person. Så her kommer litt om meg – slik rett frem.

Jeg har alltid vært engasjert og i aktivitet. Når jeg ikke har vært på farten; så har jeg konsumert bøker, sunget, fotografert, og vandret ute i naturen.  Relasjoner og kommunikasjon har alltid fascinert meg, så mye har selvsagt handlet om det. Etter en periode i mer en full jobb, to barn, hus og mann, så begynte jeg å se varsel i det fjerne.  Jeg hadde ikke tid eller interesse av å gå på en smell, så jeg tok en bråstopp – søkte om permisjon og begynte å studere NLP samtidig som jeg tok fag på høyskolen. Det ene førte det andre med seg og jeg startet RESONANS STUDIO.

Jeg sier ofte at jeg er som poteten (er noen ganger poet også; har jo gitt ut diktbok) – jeg kan være et bidrag i vanvittig mange sammenhenger. Tar gjerne et vikariat, går inn i et prosjekt eller etterutdanner meg for å utvide mitt perspektiv og utfordre meg selv. Det finnes jo så mye spennende å lære, oppdage og erfare.

Jeg har to kor som jeg er musikals leder for – UHØRT (vokalgruppe for ungdom i alderen 13-20 år),  aChoir (et voksenkor i Ålesund, med øvingsplass i Brattvåg). Tidligere har jeg dirigert Tennfjord Mannskor og Sykkylven Gospelkor .
Jeg er med i en vokalgruppe med 7 medlemmer – Mockingbirds.
Når der er tid til overs så skriver jeg, fotograferer, går turer i naturen, nyter og utøver musikk. Samtidig er jeg opptatt av å være i de mellomrom som oppstår.

Litt om den erfaringer som jeg har med meg:
Utallige kurs for både bedrifter og organisasjoner
Mengder med coachingtimer, både for enkeltpersoner og par
Daglige sangtimer med enkeltelever. Korleder for UHØRT, aChoir og administrativ/ musikalsk leder i Mockingbirds
1 år som dirigent for Tennfjord mannskor
1 års vikariat ved Volda videregående skule, musikklinja – sangpedagog
1 års som  dirigent for Sykkylven Gospelkor
Har spilt inn 1 sang – NIGHT BEFORE CHRISTMAS (tilgjengelig på iTunes, Spotify osv).
Har gitt ut 1 bok – I MELLOMROMMET (kan bestilles hos meg direkte eller i en bokhandel nær deg).
Startet enmannsforetak i 2003 med tilbud om coaching og sangundervising
1 år som musikklærer ved ungdomskole
1 år som sangpedagog ved videregående skole
1/2 år som pedagogisk konsulent for barnehager i en kommune
10 år som daglig leder ved privat barnehage
4 år som pedagogisk leder i barnehager

Et utdrag av skolering som jeg har:
Sanger og sangpedagog utdannelse ved Complete Vocal Institute (København)
Rytmisk korledelse
Enneagramcoach
Holistisc coach
Nevro Lingvistisk Programering – Master
Veiledningskompetanse, organisasjonsteori og ledelse med mer gjennom diverse høyskoler.
Førskolelærerutdannelse.

cropped-img_0760.jpg

LET’S TUNE IN – det er på tide å tune seg inn!

RESONANS:
Dette navnet har jeg valgt fordi jeg ønsker å skape resonans hos de jeg møter. Vi har alle svarene i oss selv, og det er denne indre stemmen jeg ønsker å vekke til live hos de som jeg arbeider med. Resonans skjer når det er en utveksling av energi mellom flere energisystemer. Systemene blir en referanse for hverandre. Et enkelt eksempel: Om to strengeinstrumenter er i samme rom og man trekker i den dypeste strengen på det ene instrumentet, så vil den tilsvarende strengen i det andre instrumentet vibrere, selv om den ikke blir fysisk rørt.

STUDIO:
Jeg ville legge til dette ordet fordi det er helt umulig for meg å trivest dersom jeg bare skal holde meg til en aktivitet. Studio valgte jeg fordi jeg vil samle det jeg gjør som i et arbeidsrom en kunstner har. Lerretet og verktøy for meg som kunstner er mer enn det vi fysisk knytter til kunsten.

COMPLETE VOCAL TECHNIQUE:

autCVTlogo_blacktext_transparentbackgr_160pxJeg er utdannet Complete Vocal Technique lærer og bruker derfor The Complete Vocal Technique (CVT). Dette er en pedagogikk som er basert på nyere og oppdatert forskning på stemmebruk, gjort av den danske sanger og stemmeforsker; Catharina Sadolin. «Komplett sangteknikk» uttrykket brukes fordi teknikken tar for seg alle lyder stemmen kan produsere, uavhengig av musikalsk stilart.
Vi mener at alle kan lære å synge og at alle lyder kan produseres på en sunn måte. Bruker vi riktig teknikk, så får vi en sunn stemme. Mer om Complete Vocal Technique kan du lese her.

NLP (NEVRO LINGVISTISK PROGRAMERING):
NLP har sitt utgangspunkt fra psykologi og gestaltpertapi. Det er læren om hvordan hjernen fungerer, en metode utviklet av John Grinder og Richard Bandler på 70-tallet. NLP er et verktøy for å bedre kommunikasjonen, motivere og skape endring i fastlåste tankemønster og atferd. En viktig forutsetningene i NLP er vår egenskap til å endre oss selv.

ENNEAGRAMMET:
Enneagrammet er et detaljert verktøy innen kommunikasjon, personlighetsutvikling og motivasjon.
Det er en modell med i hovedsak 9 personlighetstyper og så grener det seg ut med vinger, utviklingstrinn og undergrupper. Gjennom Enneagrammet blir vi kjent med blant annet strategier og motivasjoner som ligger bak vår adferd.
Enneagrammet er mye brukt i bedrifter og organisasjoner for å jobbe med innsikt, ledelse, teambuilding, stress og konflikter.

PEDAGOGISK UTDANNING:
I gjennom hele mitt yrkesaktive liv har jeg vært utrolig takknemlig fordi jeg har en pedagogisk utdannelse som basis. Det har gitt meg en plattform som har vært god å ha særlig når det gjelder etikk og metodikk, når ny kunnskap og erfaring skal flettes inn og etableres i et system.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s